EUROPEAN MOBILITY WEEK VLORE 2016

Sot ne Vlore u kurorezua Java Evropiane e Levizshmerise, mbas nje jave te mbushur me aktivitete me qytetaret, shkollaret, perdoruesit e bicikletave, dhe ne partneritet te ngushte me Bashkine e qytetit, OSHC lokale, bizneset miqesore me mjedisin , etj.

Aktivitetet kane synuar informimin e qytetareve Vlonjate per Javen Evropiane te Levizshmerise, per impaktin jo vetem ne shendetin e tyre dhe trafikun por edhe per nje ekonomi te forte Nepermejt ketij aktiviteti u promovuan edhe korsite e reja te sapo perfunduara nga Bashkia, dhe me sinjalistiken e nevojshme me ikonen e ciklistit ne korsi qe pershkon gjithe gjatesine e bulevardit Ismail Qemali.

Te rinjte aktiviste vlonjat punuan sebashku me punonjesit e bashkise per vendosjen e sinjalistikes ne korsite e reja te bicikletave.

Pergjategjithe javes jane zhvilluar disa sesione informuese per te rinjte shkollare dhe OSHC e qytetit lidhur me eventin. Jane shperndare Kartolinat e eventit te siguruara nga Ministria e Mjedisit.

Ne eventin final te dites se sotme moren pjese drejtues te Bashkise, Arsimit, OSHC, qytetare perdorues tipik te bicikletave qe dhane edhe keta mesazhin e tyre te vecant per bashkeqytetaret.

Mbas fjales se rastit, ne korsine e re ne Bulevardin e Vlores nisen rrugetimin mbi 200 bicikleta te organizuara, nga KInotetri per ne Sheshin e Skeles.

Aktiviteti u realizua në kuadrin e programit #ACHIEVE të zbatuar nga Qendra Rajonale e Mjedisit REC Shqipëri dhe financuar nga European Union in Albania .

Read more ...

Dive against marine debris !

The coastal tourism season is ending in Vlora coast while waste in the sea have increased.

Scuba SEEP Team organized a cleaning day in one of the most frequented beaches near Jonufra.

This is only the beginning for this end of season. Dominant waste are plastic bottles, sun lotions, beer bottles, cans, fishermen's nets, hooks etc.

Read more ...

Earth Day 2016

Planting trees and hiking in National Park Karaburun.

Education of youth to plant trees, promotion of natural values and touristic assets of our nature and visibility growth of the National Park of Karaburun.

SEEP organized Earth Day 2016 in collaboration with Vlora Municipality, Protected Area Administrate, Naturalisti Club, Climbers Association Vlore, Touristic Climbers Association Elbasan, Vlora Youth Center.

Read more ...

EARTH HOUR 2016

Earth Hour knocks every day, every moment in our activity and consciousness.
Let's preserve our common home, our only planet, it is unique and irreplaceable. It is where the life was born and will continue for our descendants.
Let the Earth Hour knock for changing our behavior.
"Change Climate Change"
SEEP youth accomplished today for the fourth consecutive year the Earth Hour public event in collaboration with Naturalist Club and the Municipality of Vlore, supported by ANEP, GAMA detergent and XEROX. Read more ...

Contact

Social Education & Environment Protection

  • Cel: +355 69 238 7089
  • Phone/Fax: +355 33 406627
  • E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • facebook.com/seep.ngo 
  • Albania, Vlore, 9401, Boulevard "Ismail Qemali", Palace Conad, 2nd Floor

Official Facebook